طی سال های اخیر دانه چیا به دلیل خواص آن بین افراد محبوبیت خاصی پیدا کرده است و کاربردهای مختلفی در تهیه نان، نوشیدنی، اسموتی، کیک و … از آن دیده شده است.
دانه چیا از خانواده نهناء است و بیشتر در مکزیک و جنوب غربی آمریکا رشد میکند.
۲ قاشق غذاخوری دانه چیا حدود ۱۳۸ کالری انرژی، ۱۰ گرم فیبر، ۹ گرم چربی و ۵ گرم پروتئین دارد. همچنین ۱۷ درصد نیاز روزانه به کلسیم، ۱۲ درصد نیاز روزانه به آهن و ۲۳ درصد نیاز به منیزیم را تامین میکند. چیا منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا۳ است.
تعدادی از مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم و به اندازه دانه چیا میتواند در کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی عروقی، تری گلیسرید و کلسترول موثر باشد (در این زمینه نیاز به مطالعات بیشتری وجود دارد).